ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ


У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав гіркі події . Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель. Щороку 22 сiчня весь український народ iз вдячністю згадує тих героїв, якi боролися за об’єднання усiх нацiонально-демократичних сил українства, хто всіма силами намагався вiдродити незалежну Соборну Українську державу
22 січня 2019 року громадськість Тячева відзначила 100-річчя від Дня Соборності України. У заході взяли участь вихованці Тячівського районного Центру дитячої та юнацької творчості, члени гуртка театрального мистецтва Бабич Анастасія, Дирдиш Мелінда, Макусій Софія, Галас Анастасія, Маджара Діана, Кузьма Домініка, Бочкай Софія (кер. Берец М.М.), які долучилися до даного дійства і виступили з монтажем «Україно, Соборна державо, сонценосна колиско моя!»
Гуртківці пройнялися заходом, пропустили через себе події минулого і зрозуміли, що Україна повинна бути – насамперед завдяки її чудовій мові, культурі. Бо це – єдиний посланець душі України, її людська і творча суть.
Долучаючи молодь до історичних сторінок нашого минулого, ми прививаємо дітям любов до рідної мови, пісні, повагу до Української держави.


0 коментарів

Прокоментувати