РАЙОННИЙ ПРАВОВИЙ РИНГ


18 жовтня 2016 року в Тячівському районному Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся районний правовий ринг. Гра була організована організаційно-масовим відділом Центру дитячої та юнацької творчості за сприянням Тячівської райдержадміністрації.
У конкурсі брали участь команди Нижньоапшанської, Усть-Чорнянської, Калинівської загальноосвітніх шкіл району та Буштинської гімназії-інтернату. Метою заходу було підвищення активної громадської позиції учнівської молоді, поглиблення інтересу до правових знань, виховання у школярів правової культури та правової свідомості.
Оцінювало правовий турнір журі у складі: Тракслер Клара Яношівна - вчитель історії та правознавства Солотвинської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Лакатош Олена Юріївна - керівник секції «Історія» Центру дитячої та юнацької творчості.
Перед початком гри з вітальним словом виступив перший заступник голови Тячівської райдержадміністрації Полажинець Михайло Михайлович. Він зазначив, що дуже важливим є набуття знань про життєво необхідні закони і про вміння використовувати їх у повсякденному житті, побажав учасникам рингу наполегливості на шляху до перемоги.
Конкурсна програма включала 4 ринги: «Інтелектуальний штурм», «Права людини», «Капітани … Капітани», «Ти мені, а я тобі». Протягом змагань команди виявляли свої інтелектуальні здібності та зміцнювали командний дух.
За результатами оцінювання відповідей та підрахунку балів, перемогу здобула команда «ШОК» Калинівської ЗОШ І-ІІІст. (кер. Бойчук Юрій Іванович, Попович Оксана Веніамінівна). На почесному другому місці опинились команди «Юристи-гімназисти» Буштинської гімназії-інтернату (кер. Репринцева Віталія Іванівна) та «Феміда» Усть-Чорянської ЗОШ І-ІІІст. (кер. Фабрицій Світлана Юріївна). Третє місце посіла команда «Ваги правосуддя» Нижньопашанської ЗОШ І-ІІІст. (кер. Шеверя Ніца Флорівна).
Найкращим капітаном визнали Бойчук Неонілу, капітана команди «ШОК». У номінації «Кращий уболівальник» переміг Фіцай Петро, учень 9 класу Калинівської ЗОШ І-ІІІст.
За підсумками конкурсу команди та керівники були нагороджені грамотами управління освіти та пам′ятними подарунками райдержадміністрації.
Важливо, що ця, вже традиційна, інтелектуальна гра з правознавства, допомогла не лише визначити кращих знавців права, а й організувати культурне дозвілля учнів, які, безперечно, отримали нові правові знання.


0 коментарів

Прокоментувати