Позашкільна освіта на час введення карантину не залишається осторонь дистанційного навчання.


Позашкільна освіта на час введення карантину не залишається осторонь дистанційного навчання. Керівники гуртків міської дитячої екологічної станції організували активну роботу з вихованцями, створюючи навчальні робочі групи через онлайн-зустрічі, електронну пошту, соціальні спільноти Вайбер та Фейсбук, онлайн-платформи «Розумники» та Zoom. Свої заняття керівники гуртків адаптують до умов карантину, пропонуючи вихованцям мультимедійні презентаційні меседжі, майстер-класи, перегляди екологічних фільмів, здійснення спільної проєктної та дослідницької діяльності, готують посадковий матеріал для весняного озеленення. Заслуговують на увагу інформаційно-навчальні відеоролики, створені вихованцями гуртка «Аматори рослинництва» (керівник Г.Шиян) про особливості діяльності МДЕС.
Вихованці активно працюють у Науково-освітньому проєкті «Вчителі та учні беруть участь в екологічному моніторингу Антарктиди» (керівники О.Бойко, Б.Васильчишин, В.Бадай), діти ведуть дослідницькі онлайн-спостереження за поведінковими реакціями пінгвінів у гніздових колоніях (фотографії пінгвінів, зроблені Національним арктичним науковим центром, отримані від НЕНЦУМ м.Києва). Тривають спостереження та обмін даними за Міжнародною програмою "GLOBE".
Свої напрацювання з дистанційного навчання керівники гуртків: Н.Рязанова, І.Полуніна, О.Марущак та Н.Соловій подали на конкурс, запроваджений Міжнародною асоціацією позашкільної освіти і Кафедрою позашкільної освіти ІПФ НПУ імені М.Драгоманова в рамках проекту «Заклади позашкільної освіти: Дистанційна робота».


0 коментарів

Прокоментувати