День права


В рамках проведення тижня правових знань, згідно плану роботи організаційно-масового відділу Тячівського районного Центру дитячої та юнацької творчості 02 жовтня 2012 року було проведено засідання круглого столу «Попередження та профілактика правопорушень серед учнівської молоді» між керівниками правоохоронних, контролюючих органів та учнівською молоддю загальноосвітніх навчальних закладів м. Тячева.
Формування в Україні громадянського суспільства, розбудова суверенної, незалежної, демократичної та правової держави вимагає зміни підходів до виховання молодого громадянина. Сьогодні вже не потрібно доводити, що без цілеспрямованого правового виховання учнів цієї проблеми не розв’язати.
Цілком закономірно, що на перше місце в цій роботі виходить проблема формування в молоді високої правової культури, вмінь та навичок легальними способами захищати загальновизнані суспільні цінності, залучення її до свідомої участі в громадському та духовному житті держави.
Оскільки, однією із складових правового виховання є профілактична робота щодо попередження бездоглядності, правопорушень, злочинності та інших негативних явищ серед дітей та підлітків, що є цілою системою заходів виховного, правового, соціально-культурного характеру, вони повинні реалізовуватися спільно з правоохоронними органами, управліннями освіти, молоді та спорту, службами у справах дітей та іншими зацікавленими установами.
Мета зустрічі - це виховання серед учнівської молоді правової свідомості.
Запрошені гості, керівники правоохоронних, контролюючих та судових органів роз’яснили основні вимоги діючого законодавства щодо кримінальних та адміністративних правопорушень, це:
- прокурор Тячівського району Братюк Владислав Петрович;
- головний суддя Тячівського районного суду Гримут Володимир Іванович;
- начальник Тячівського РВ УМВС України у Закарпатської області Немеш Михайло Федорович;
- начальник Тячівського районного відділення УСБ України в Закарпатській області Сікора Анатолій Михайлович.
Зустріч відкрив голова Тячівської районної міжвідомчої координаційно-методичної ради правової освіти населення Онуфрій Д.В.
Після розповіді керівників правоохоронних органів учні давали запитання їм з питань правової освіти.
Наприкінці зустрічі від імені учнів голова учнівського врядування шкіл району Савинець Андрій подякував керівникам правоохоронних органів за змістовну зустріч та привітав їх з наступаючим Днем юриста.


0 коментарів

Прокоментувати