А я іду по світу в вишиванці


17 травня у великому залі Центру дитячої та юнацької творчості зібралося чимало дітей, батьків, педагогів, гостей. Тут відзначали Всесвітній день вишиванки. Усі присутні були одягнені у чудові вишиті сорочки. Свято обіцяло бути цікавим та змістовним.
Відкрила дійство Бокоч Наталія Василівна – завідувач відділу художньо-естетичної творчості установи, яка привітала усіх присутніх та розповіла про історію започаткування Дня вишиванки. Усім дітям було запропоновано взяти участь у параді вишиванок. Колоною урочисто вони пройшли до сцени актового залу під пісню «Вишиванко моя, вишиванко!».
Щоб краще зрозуміти всю цінність вишиваних сорочок, рушників, ікон, серветок для кожного українця, присутні переглянули слайди зі зразками народного мистецтва вишивки різних регіонів України та прослухали цікаву розповідь.
Гості та учасники свята мали можливість подивитися концертну програму, підготовлену педагогами та гуртківцями ЦДЮТ. Пісні «Моя вишивана сорочка» та «Вишиту сорочку одягну» звучали у виконанні Вікторії Голубки і Ференчук Андріани, вихованок гуртка «Сольний спів», кер. Бокоч Н.В. Кричфалушій Марічка, Бокоч Анастасія та Макусій Софія читали вірші про вишиванку. Чудовий танець «Веснянка» продемонстрували учасниці гуртка «Народно-сценічний танець», кер Орос С.І. Але це ще не всі цікавинки, що готувалися для дітей.
Педагог Орос Світлана Іванівна запросила присутніх взяти участь у майстер-класі з розучування закарпатського народного танцю. Такої активності дітей організатори заходу не очікували, ритми народної музики заворожили танцюристів і вони просили повторити танок декілька разів.
У фойє установи було оформлено фотозону, у якій усі бажаючі могли сфотографуватись у неповторних авторських віночках, створених руками педагогів.
Хочеться відмітити роботу художників-педагогів Плиски Н.А., Вовчок М.П., Томишинець О.І., які створили 10-метровий квітковий орнамент для вишиванки, його і було використано для декорації сцени.
Завершилося свято спільною фотографією усіх учасників та гостей, яка залишиться в історії нашого позашкільного закладу.


0 коментарів

Прокоментувати