Вітання Ліні Костенко від вихованців ЦДЮТ


19 березня у Тячівському районному Центрі дитячої та юнацької творчості було проведено літературну вітальню до Всесвітнього Дня поезії.
Мета заходу : ознайомити присутніх із Всесвітнім Днем поезії, вдосконалювати навички виразного читання напа’мять творів різних жанрів відомих митців поезії; віддати належне поезії.
Зустріч проходила за таким планом:
1. Інформаційна хвилинка щодо історії започаткування цього свята;
2. Виступ вихованців театрального гуртка, керівник Ізганич М.М. (на базі Тересвянської ЗОШ І-ІІІ ст.). Круглий стіл із питання «Мистецтво поезії»;
3. Слухання власних поезій вихованки Канюки Іванни, гурток «Основи учнівського самоврядування», керівник Павлюк А.Г.( на базі Кривської ЗОШ І-ІІ ст.); .
4 Виступ вихованки гуртка «Сольний спів», Цубери Анастасії, керівник Бокоч Н.В.;
5. Виступ вихованців гуртка «Культура мови та спілкування» Чонки Тетяни та Філіп Андріани, керівник Берец М.М.;
6. Календар знаменних і пам’ятних дат 2015 року на березень;
7. Тест-настрій;
8.Написання листівки-вітання Ліні Костенко з її 85-річчям.
До літературної вітальні були запрошені педагоги установи, батьки, шанувальники поетичного слова. Гуртківці Тячівського районного ЦДЮТ поспілкувалися із літературним мистецтвом, послухати поезії улюблених всесвітньо відомих поетів, українських, а також поетів-сучасників. Серед присутніх були і такі, що пробують себе у поетичному слові, у яких є талант створювати власні вірші, вони мали можливість їх зачитати.
«У цей день усі держави, громадські організації та асоціації повинні віддати належне поезії та змусити всіх нас задуматися про ту фундаментальну роль, яку вона грає в діалозі між культурами - в діалозі, який є гарантом миру», – наголосила організатор заходу Бокоч Н. В., завідувач відділу художньо-естетичної творчості установи.
Головну увагу в проведеному заході було сконцентровано на творчість Ліни Костенко, якій виповнилось сьогодні, 19.03.2015року, 85. Було відмічено, що вона, як і інші поети, вірить у головну місію митців на землі – утверджувати життя і красу, нести людям високу духовну силу і зігрівати душі, маючи непересічні здібності до написання поетичних творів, цілком і повністю віддавати свій талант людям.
Усі учасники літературного заходу підписали вітальну листівку, власноруч виготовлену гуртківцями ЦДЮТ, Ліні Костенко із Днем народження і разом з фотографією відіслали поетесі.


0 коментарів

Прокоментувати