Конкурс «Знавці української мови та літератури – 2014»


1 квітня на базі Тячівського районного Центру дитячої та юнацької творчості відбувся районний конкурс «Знавці української мови та літератури-2014». Захід проводився з метою якісного оновлення змісту, форми та методів роботи з обдарованою молоддю, пошуку та створення умов для підтримки, розвитку самореалізації особистості, розкриття мовно-літературних здібностей, інтелекту, формування наукової зміни.
У конкурсі взяли участь учні 10-11 класів Буштинської гімназії-інтернату, Тячівської ЗОШ І-ІІІст.№1 ім.В.Гренджі-Донського, Тячівської ЗОШ І-ІІІст. №2, Углянської ЗОШ І-ІІІ ст., Грушівської ЗОШ І-ІІІст., а проводила його методист Тячівського районного ЦДЮТ Берец М.М.
Конкурс проводився у п’ять етапів: І – «Візитка», ІІ – турнір знавців української мови, ІІІ– домашнє завдання, ІУ – турнір знавців української літератури, У– «Гонка за лідером».
Почесне журі у складі Кузнец Л.І., директора ЦДЮТ, Молнар Б.О., завідувача відділу організаційно-масової роботи ЦДЮТ, Негрі Г.І., методиста РМК, Куцин Л.В., вчителя української мови та літератури Дубівської ЗОШ І-ІІІ ступенів , Стегури Т.М., вчителя української мови та літератури Буштинської ЗОШ І-ІІІст. одностайно вирішили віддати пальму першості Ухаль Іванні (Буштинська гімназія-інтернат). Друге місце отримала Ахременко Есфір (Тячівська ЗОШ І-ІІІст №2). Кузьма Марина з Грушівської ЗОШ І-ІІІст, Бокоч Ангеліна з Углянської ЗОШ І-ІІІст., Рішко Ангеліна з Тячівської ЗОШ І-ІІІст.№1 показали високі знання з рідної мови та літератури й нагороджені грамотами.
Даний захід спонукає учнів до творчої праці, вчить їх самостійно мислити; розвиває вміння учнів застосовувати свої знання в незвичних ситуаціях; учить дітей триматися перед глядачами, бути привабливими і цікавими для присутніх; виховує повагу до барвистого рідного слова і є своєрідною підготовкою до ЗНО.


0 коментарів

Прокоментувати