Юні журналісти


Ні примхи дощової погоди (не дивлячись, що надворі – лютий, лило, як з відра!), ні далека дорога розтрясеним мікроавтобусом, не могли збавити того захоплення та цікавості, які викликали заняття у обласній дитячій медіа-школі, котрі пройшли у розкішній сучасній будові «ПАДІЮНУ» в Ужгороді. Участь в них взяли не тільки старшокласники, котрі планують пов′язати своє життя з журналістикою, а й першокурсники відділення журналістики Ужгородського університету. З Тячева ми поїхали з керівником гуртка »Основи журналістики» Ольгою Іванівною Волошин.
Заняття велися у формі співбесіди, з цікавими запитаннями і неочікуваними (інколи) відповідями. Наприклад, коли Тетяна ШІМОН, головний редактор редакції новин ЗОДТРК «ТИСА-1» говорила про авторську майстерність та як зробити журналістський матеріал унікальним, то запропонувала присутнім самим визначити ці методи. Відповіді й справді заінтригували навіть бувалих журналістів.
Мене, до прикладу, зацікавила роль заголовку, і я навіть виступила з цього приводу і заслужила шквал аплодисментів, як найменша й активна учасниця школи майстерності журналістів.
Розглядалися такі теми, як «Алгоритм роботи прес-центру», «Секрети створення телесюжету», котрі розкрили у жвавій формі завідувач відділу комунікацій та зв′язків з громадськістю «ПАДІЮНУ» Світлана ЛУКАЧ, і тележурналіст ЗОДТРК»ТИСА-1» Ольга ТИМКО. Але найбільше припала до душі всім тема:«Техніка інтерв’ю:віч-на-віч із зірками», котру цікаво і водночас, весело, розкрила керівник гуртка «Журналіст» «ПАДІЮНУ» Олеся МАРКОВИЧ.
Насамкінець, кілька сміливців, без попередньої підготовки, «брали інтерв’ю» від відомих журналістів. Словом, і посміялися від душі, і багато чому навчилися. Було приємно, що журналісти так серйозно поставилися до цих занять, адже в кожного є чому повчитися.
Звичайно, не обійшлося без фотографії на пам′ять.

РУСЛАНА ПРОДАН вихованка гуртка «Основи журналістики»


0 коментарів

Прокоментувати