Форум лідерів учнівського самоврядування «Новий погляд»


Нещодавно у Тячівському районному Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся форум лідерів учнівського самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів . Голови шкільних рад прибули заздалегідь, щоб поспілкуватися, поділитися останніми цікавими подіями з їхнього життя, обмінятися досвідом. Складалося враження, що районна рада старшокласників — це велика, дружня сім’я, яку об’єднує не вік учасників, не їхні обов’язки, а їхні прагнення працювати в команді однодумців і бачити результати цієї праці.
На форум прибули школярі із 46 закладів району.
Лідер Буштинської гімназії-інтернат Мацко Микола презентував екологічний проект «Чисте довкілля – чисте сумління», мета якого виховувати в дітей різного шкільного віку екологічну поведінку, спонукати до дій з охорони та збереження довкілля. Сформувати навички практичної природоохоронної діяльності, розвивати творчі здібності учасників проекту, виховувати дбайливе ставлення до природи. І закликав всіх учасників впровадити його в свою роботу і навесні підвести підсумки реалізації проекту у районі.
Зокрема, молоді лідери зазначили, що чималих результатів у згуртуванні та активізації учнівського колективу, підвищенні соціальної активності юних громадян можна досягти, залучивши їх до соціальних проектів, благодійних акцій і волонтерського руху.
Учасники форуму обговорили також тему профорієнтації серед молоді, яка є дуже актуальною, тому що праця завжди була, є і буде основою життя. І від того, як людина працюватиме, залежатиме майбутнє не тільки сім’ї, а й держави. Як провести тиждень профорієнтації в школі і ділову гру « Не помилися з вибором» провела голова районного учнівського самоврядування , лідер Дубівської ЗОШ І-ІІІ ст. Носа Вікторія.
Тренінг «Дружба» провели Ухаль Іванна та Дудла Іванна , лідери Буштинської гімназії-інтернат.
Учасники створювали та презентували проекти « Якби я був головою села». Павлюк Альбіна Григорівна координатор районного учнівського врядування підвела підсумки цих проектів.
Наприкінці форуму лідери визначили основні проблеми, які турбують сьогоднішню молодь і на які вони пропонують звернути увагу представникам місцевого самоврядування:
1. Залучення інвестицій до розвитку туристичного бізнесу.
2. Відновлення і охорона природніх об’єктів питної води.
3. Відновлення архітектурних споруд.
4. Створення євро клубів.
5. Зобов’язати всіх жителів села, міста утримувати в чистоті свої обійстя та прилеглу до них територію
6. Створення дитячих майданчиків, зон відпочинку
7. Відновлення роботи сільських кінотеатрів
8. Створення сміттєпереробних заводів
9. Встановлення контейнерів для непотрібних речей
10. Створення дитячої телестудії
11. Безпека школярів на дорогах
12. Харчування в школах.
Людина повинна жити з думкою: все для блага особистості, кожному є місце у соціумі, кожен цінний для суспільства таким, яким він є. Керувати політичними, національними та економічними процесами повинні ті, хто насправді є професіоналами, хто уміє гуртувати навколо себе і вести за собою, хто здатен сформувати професійну команду, в якій поважають думку кожного члена, у якій кожен може виявити свої здібності і реалізуватись у тій чи іншій справі. Такі завдання суспільства вимагають нових підходів до виховання, до виявлення і розвитку здібностей лідера, адже лідер у школі – це майбутній політик чи бізнесмен, якому вирішувати як щоденні, так і масштабні завдання, які поставить суспільство у час загальної глобалізації світу. Успіх України на світовій арені закладається сьогодні у школі лідерства – шкільному самоврядуванні учнів.


0 коментарів

Прокоментувати