Фестиваль писанок


28 квітня 2013 року в Ужгороді відбувся обласний фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко!», який проводився з метою збереження українських народних традицій щодо виготовлення писанок.
Писанки розмістили на спеціально сконструйованих високих кованих деревах. На кожному - розвісили від 150 до 300 великодніх яєць. Жодне не повторюється, адже всі роботи - школярі виготовили та оздобили власноруч у найрізноманітніших техніках: є яйця з бісеру, з круп, паперові, дерев’яні, металеві, писанки-мотанки, розфарбовані традиційним чи сучасним способом.
Виконані за всіма можливими унікальними техніками, свої великодні дерева сюди привезли 54 команди з кожного району та міста Закарпаття. Всі учасники конкурсу були у традиційних українських вишиванках.
Команда Тячівського району, яку представляв Тячівський районний Центр дитячої та юнацької творчості зайняла почесне третє місце і отримала премію.
Команда була представлена вихованцями Тячівського ЦДЮТ, учнями Вільховецької, Усть-Чорнянської, Буштинської, Тячівської загальноосвітніх шкіл , на базі яких вони займаються. Це: Разумей Марія, Зизень Василь, Орос Степан, Федак Ірина, Бісько Ірина та Веклинець Нікола. Керівники команди: Кузнец Л.І., директор ЦДЮТ та Острешко В. О., керівник гуртка.
Очолював команду І.Шеверя, заступник начальника управління освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.


0 коментарів

Прокоментувати